Vanhemman jaksaminen: Miten kasvattaa vanhemmuusvoimia?

with Ei kommentteja

Haluatko lisätä vanhempana jaksamista ja voida hyvin?

Vanhemman jaksaminen ja vanhemmuuden voimavarat ovat varmasti teema, joka jollakin tavalla koskettaa jossakin kohtaa jokaista vanhempaa. Ennen ensimmäisen lapsen syntymää olit saattanut haaveilla vanhemmaksi tulemisesta jo pitkään tai ehkä lasten saaminen ei ikinä varsinaisesti kuulunut suunnitelmiisi, mutta yhtä kaikki: vanhemmaksi tuleminen on valtava mullistus.

Jotkut kokevat vanhemmuuden mukanaan tuomat muutokset toisia voimakkaammin, mutta jokaisen elämään vanhemmaksi tuleminen kuitenkin vaikuttaa perustavanlaatuisella tavalla.

vanhemman jaksaminen

Vanhemman jaksaminen on tasaisin väliajoin otsikoissa, mutta vanhemmuuden kuormittavuus saattaa silti hämmentää ja tuntua yllättävältä. Vaikka vanhemmuus on biologisesti katsottuna todella luonnollista, on se nyky-yhteiskunnassamme myös äärimmäisen monimutkaista.

Kasvatustyö on täynnä valintoja. Tietoa on saatavilla rajattomat määrät, mutta mistä tietää, onko tieto luotettavaa? Entä, jos minusta tuntuisi hyvältä tehdä asiat toisella tavalla?

Oman mausteensa vanhemmuussoppaan tuo jatkuvasti kehittyvä lapsi: kun olet oppinut jonkin tavan toimia lapsen kanssa, hän onkin jo siirtynyt seuraavaan kehitysvaiheeseen ja taas on luovuutesi koetuksella. Vanhemmuus on uuden opettelua joka päivä!

On siis täysin ymmärrettävää, että vanhemmuus joskus tuntuu raskaalta. Jaksamattomuuden hetket saattavat olla ohikiitäviä väsymyksen ja epätoivon kokemuksia, mutta joskus saattaa käydä niin, että koko lapsiperhearki alkaa värittyä negatiiviseksi ja tuntuu, etteivät omat voimavarat vain riitä. Tämä saattaa näkyä muun muassa ärtyneisyytenä tai voimattomuutena tai vaikeutena löytää arjesta ja lapsista myönteisiä puolia.

Vanhempana sitä on ohjelmoitu laittamaan lapsen tarpeet kaiken edelle. Ei siis ole ihme, jos löytää itsensä tilanteesta, jossa on oikeastaan jo unohtanut, mitä ne omat tarpeet ovat ja millainen itse onkaan.

Valtaosa vanhemmista toivoo tukea omaan vanhemmuuteensa, perheen arkeen tai lapsen kasvatukseen jossakin kohtaa vanhemmuutta. Tavallisimmin vanhempia mietityttävät lapsen kasvatus ja juurikin se oma jaksaminen. Tukea voi olla monenlaista: monet kunnat tarjoavat käytännön apua kotitöihin ja lastenhoitoon sekä keskustelutukea vanhemmuuden tueksi.

FamilyBoostin tavoitteena on tarjota tukea perheille matalalla kynnyksellä. Meiltä saat valmiin suunnitelman vanhemmuusvoimien kasvattamiseksi ja asiantuntevan tuen sinua mietityttäviin asioihin.

Monenlaiset asiat vaikuttavat siihen, että vanhemmuus koetaan raskaana. Tavallisimpia syitä ovat perheen taloudelliset huolet ja kahden vanhemman perheessä vanhempien parisuhdeongelmat. Vanhemmuusvoimia syövät tehokkaasti myös suppea tukiverkko ja vähäinen oma vapaa-aika. Myös lapsen kehitykselliset pulmat tai erityispiirteet toki vaikuttavat siihen, miten helppoa tai vaikeaa vanhemmuus juuri tietyn lapsen kohdalla on. Joskus vanhemmuus saattaa tuntua raskaalta myös jonkin vaikeammin nimettävän asian vuoksi: vanhempi saattaa uudessa elämäntilanteessa kokea yksinäisyyttä tai ulkopuolisuuden tunnetta.

Aina ulkopuolisiin tekijöihin ei voi vaikuttaa. Kuitenkin sillä, miten sinä itse voit, on suuri vaikutus siihen, millaisena vanhemmuuden koet. Me FamilyBoostissa uskomme, että hyvinvoivien lasten takana seisovat hyvinvoivat vanhemmat. Tämän vuoksi kannattaa aina hakea apua, jos vanhempana jaksaminen mietityttää!

vanhemman jaksaminen: voimaboosti

VoimaBoosti: kattava paketti tukee vanhempana jaksamista

VoimaBoosti on vanhemmuuden tukemiseen ja perheiden kanssa työskentelyyn erikoistuneiden psykologien suunnittelema kattava kokonaisuus, joka vahvistaa vanhempana jaksamista ja elämän mielekkyyden kokemusta.

VoimaBoostissa jaksamista lähestytään laajasta näkökulmasta: kurssilla käydään läpi niin onnellisuuden käsitettä ja tämänhetkistä vanhemmuutta kuin arjen elämänhallintataitojakin. Myös kehon terveyden boostaamiselle on varattu oma osionsa. Saat selkeitä ja helposti omaksuttavia ohjeita siihen, miten lisätä onnellisuutta ja jaksamista arkeesi. Saat keskittyä taas itseesi: millainen minä olen, mistä nautin ja mikä tekee minut riittävän onnelliseksi.

VoimaBoostin materiaali koostuu tutkitusta psykologisesta tiedosta. Materiaali sisältää runsaasti tehtäviä, joiden avulla kasvatat vanhemmuusvoimia pala palalta. Osa tehtävistä on hyvin käytännönläheisiä: teet pienin askelin konkreettisia muutoksia arkeesi. Osa tehtävistä kannustaa sinua pohdiskelemaan omaa hyvinvointiasi laajemmin.

Materiaalin ja tehtävien lisäksi VoimaBoostiin sisältyy psykologin henkilökohtainen keskustelutuki. Se, mikä toimii jollekin, ei välttämättä toimi jollekulle toiselle. Tämän vuoksi psykologimme auttavat sinua pohtimaan, miten juuri sinä saat materiaalista kaiken hyödyn irti. Voit käyttää psykologien tukea niin aktiivisesti kun itse koet tarpeelliseksi.

Haluamme kannustaa jokaista vanhempaa löytämään juuri sen itselle parhaan tavan olla vanhempi. Uskomme, että jokainen voi olla onnellinen kaiken lapsiperhemyllerryksen keskelläkin!

Kenelle VoimaBoosti sopii?

VoimaBoosti sopii kenelle tahansa vanhemmalle, joka haluaa lisätä vanhemmuusvoimiaan ja voida paremmin vanhempana. Lasten iällä tai lukumäärällä ei ole väliä. Tarvitset vain hieman aikaa materiaaliin tutustumiseen ja oman motivaation parempaan arkeen!

VoimaBoosti on suunniteltu ihan tavallisille perheille. Perheessäsi ei tarvitse olla isoja ongelmia, jotta voisit hyötyä VoimaBoostista! Tehtävien tekemiseen tarvitset ainoastaan toimivan nettiyhteyden, joten voit tutustua kurssimateriaaliin vaikka kotisohvaltasi!

Tutustu VoimaBoostiin ja löydä onnellinen ja hyvinvoiva versio sinusta.

Lue myös:

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Follow Heidi Livingston:

Heidi Livingston on perheiden kanssa työskentelyyn erikoistunut psykologi.

Kommentoi

css.php