Tukikulma | FamilyBoost

Onko huolenasi lapsen kehitys, vanhemmuus, oma jaksaminen tai kasvatuspulmat? Milloin ja mistä hakea apua?

Joskus voi olla itse vaikea arvioida, missä vaiheessa olisi syytä hakea ulkopuolista apua joko lapsen, oman jaksamisen tai koko perheen asioissa. Näille sivuille on koottu linkkejä maksuttomiin ja maksullisiin palveluihin, joista voit hakea perheellesi apua silloin, kun tilanne vaatii ulkopuolista arvioimista tai tukea.

FamilyBoostin palvelut on kehitetty laajalle asiakaskunnalle ja voi tulla tilanteita, joissa tarvitset yksilöllisempää apua.

Muista, että hyvä vanhempi hakee apua ja kysyy, kun on epävarma! Kaikki tarvitsevat joskus apua, myös vanhemmuudessa.

Mistä apua?

Kaikki kunnat tarjoavat lapsiperheille kasvatus- ja perheneuvontaakoulupsykologin ja -kuraattorin palveluita ja neuvolapalveluita, joihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ja usein ilman lähetettä. Kaikki kunnat tarjoavat myös lastensuojelullisia palveluita.

Lisäksi kunnat järjestävät usein paljon muutakin julkisen ja kolmannen sektorin tukea ja toimintaa perheille. Tarkista oman kuntasi nettisivut!

Valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 (arkisin klo 9.00–07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00). Kriisipuhelimen tavoitteena on helpottaa henkistä hätää keskustelun kautta. Päivystäjä auttaa soittajaa pohtimaan keinoja oman tilanteensa helpottamiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi. 

Hyödyllisiä linkkejä