Tukea vanhemmuuteen verkossa: puoli vuotta The FamilyBoostia!

Tiesitkö, että tukea vanhemmuuteen voi saada myös verkossa? Heinäkuussa juhlitaan puolivuotiasta The FamilyBoostia! The FamilyBoostin sivut ja verkkovalmennuskauppa avautuivat 7.1.2017, ja ensimmäiset kurssit alkoivat tämän vuoden helmikuussa. Projektia ei toki pistetty pystyyn päivässä, vaan paljon oli ehtinyt tapahtua jo ennen vuodenvaihdetta. Mistä kaikki sitten oikein alkoi?

Kuka on The FamilyBoostin takana?

The FamilyBoostin on perustanut kaksi helsinkiläistä psykologia. Heidi Livingston ja Julia Pöyhönen ovat tutustuneet toisiinsa jo opiskeluaikoina ja sittemmin työskennelleet samassa työyhteisössä perheiden parissa.

Yhteinen työhistoria oli iso plussa, kun The FamilyBoostia alettiin suunnitella: tunnemme toistemme tavat työskennellä, eikä toisen vahvuuksia tai heikkouksia tarvitse arvuutella.

Lapsiperheiden asiat ovat olleet jo opiskeluajoista lähtien meidän kummankin prioriteettilistan kärkipaikoilla, ja ajatus lapsiperheiden vanhemmille suunnatusta matalan kynnyksen voimavarapalvelusta tuntui alusta alkaen luonnolliselta. Ei ole täysin uusi ajatus, että tukea vanhemmuuteen voisi saada myös verkossa, mutta vastaavanlaista palvelua ei vielä Suomesta ollut saatavilla.

Miksi The FamilyBoost perustettiin?

Työssämme perhepsykologeina olemme tavanneet valtavat määrät mahtavia vanhempia, jotka tekevät joka päivä parhaansa lastensa hyvinvoinnin eteen – usein haastavissakin elämäntilanteissa. Olemme huomanneet, että vaikka lapsiperheille järjestetään erityisesti isoissa kaupungeissa monenlaisia palveluita, eivät ne aina tavoita niitä tarvitsevia. Lisäksi pienillä paikkakunnilla lapsiperheiden palvelut julkisella puolella ja kolmannella sektorilla eivät ole yhtä monimuotoiset kuin esimerkiksi maamme pääkaupungissa.

Kokemuksemme mukaan nykyajan vanhemmat ovat valveutuneita ja valmiita hakemaan hakemaan apua silloin kun se on tarpeen. The FamilyBoost on syntynyt tavoitteesta tarjota vanhemmille matalalla kynnyksellä helposti saatavilla olevaa tietoa ja tukea juuri silloin, kun he sitä tarvitsevat.

Vanhemmuuteen haetaan tukea aiempaa matalammalla kynnyksellä. Tämä on upea juttu! Vanhemmuus ei ole suoraviivaista eikä lapsen kehitys koskaan etene täysin oppikirjojen mukaan. Ei siis mikään ihme, että lähes kaikki vanhemmat toivovat jossakin kohtaa lapsen kehitystä ulkopuolista tukea vanhemmuuteen. The FamilyBoostin missiona on tehdä vanhemmuuden tuen hakemisesta yhtä arkipäiväistä kuin reikiintyneen hampaan paikkaaminen!

Tavoitteemme The FamilyBoostissa on kahtalainen: haluamme tarjota vanhemmille sekä tietoa vanhemmuuteen ja lapsen kehitykseen liittyvistä teemoista että tukea vanhemmuuteen sen eri vaiheissa.

Internetin syövereistä on toki mahdollista löytää vaikka mitä, mutta silti lapsen kehitykseen ja vanhemmuuteen liittyvää suomenkielistä luotettavaa ja ajankohtaista tietoa ei ole helposti saatavilla. Kuinka monta kertaa oletkaan eksynyt keskustelupalstoille, kun olet googlannut jotakin lapsen kehitykseen liittyvää? Vaikka keskustelupalstoilla on toki oma roolinsa, The FamilyBoostin blogikirjoituksista saat aina luotettavaa tietoa selkeästi ja nopeasti.

The FamilyBoostissa vanhempi voi saada tukea sekä muilta vanhemmilta että ammatillista tukea alan psykologeilta. Yhteisöllisyys on yksi The FamilyBoostin perusarvoista ja haluamme luoda vanhemmille sellaisen paikan, jossa he tulevat kuulluksi omina itsenään ilma kritisoimista tai tuomitsemista. Me The FamilyBoostissa haluamme kulkea vanhempien rinnalla, emme ohjailla vanhempia ylhäältäpäin. Jokainen perhe on oma yksilöllinen kokonaisuutensa, ja antamissamme vinkeissä ja ohjeissakin on aina soveltamisen varaa.

Missä olemme nyt?

The FamilyBoostin tuotekehittely alkoi vuonna 2016 ja alkuvuodesta 2017 saimme markkinoille ensimmäiset kurssimme, VoimaBoostin ja TunneBoostinTaitoBoosti alkoi ensimmäisen kerran myöhemmin keväällä. Verkkokurssimme vastaavat niihin pulmiin, joihin vanhemmat tavallisesti hakevat apua: oma hyvinvointi ja jaksaminen vanhempana, lapsen kehityksen tukeminen ja lapsen käytöspulmat ja vuorovaikutus lapsen kanssa. Syksyllä valmistuu neljäs kurssimme, pysy kuulolla!

Verkkovalmennusten lisäksi Facebook-sivumme päivittyvät aktiivisesti ja kirjoitamme viikoittain blogia. Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirje kokoaa yhteen kuukauden kuulumiset ja uudet tuulet. Uutiskirje sisältää hyödyllistä tietoa ja helposti arkeen sovellettavia vinkkejä.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Syksyllä ja vuoden 2018 aikana FamilyBoostin palvelut laajenevat entisestään. Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että olisimme vielä nykyistä paremmin suomalaisten vanhempien tukena juuri heidän tarvitsemallaan tavalla.

Olisi mielenkiintoista kuulla, miten juuri sinä tutustuit FamilyBoostiin ensimmäisen kerran!

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Follow Psykologi Heidi Livingston:

Heidi Livingston on perheiden kanssa työskentelyyn erikoistunut psykologi.

Kommentoi

css.php