Ole sinnikäs kuin Sisu Kettu!

with 20 kommenttia

Sinnikkyys on suomalainen kansallisominaisuus. Ja hieno ominaisuus onkin, jos miettii esimerkiksi oppimista. Sinnikkäät lapset nimittäin menestyvät koulussa paremmin kuin älykkäämmät luokkatoverinsa, jotka eivät ole niin sinnikkäitä!

Nykyaikainen elämäntyyli ei kuitenkaan enää samalla tavalla kannusta sisukkuuteen. Halpaa tavaraa on kaupat pullollaan ja saamme haluamamme helposti pikku rahalla, ilman kummempia säästötavoitteita.  Älylaitteilla voimme tehdä mitä vain; katsoa, kuunnella, lukea, pelata mitä vain haluammekin ja jutella kenen kanssa tahansa yhdellä sormen painalluksella. Nautinnollinen arki on ulottuvillamme siis ilman erityistä ponnistelua. Sinnikkyys on kuitenkin taito ja ominaisuus, mikä kannattaa omaksua jo lapsena.

Vaikka sinnikkyys on osittain yhteydessä temperamenttiin, kaikki voivat kehittyä sinnikkäämmiksi. Kirjoitimme aiemmin siitä, miten tukea lapsen sinnikkyyden kehittymistä.  Yksi hyvä tapa opetella lapsen kanssa uusia asioita on tarinoiden avulla. Hauska tarina jää helposti lapsen mieleen ja sen avulla voidaan jutella lapsen kannalta tärkeistä aiheista. Esittelemme tässä hellyyttävän kirjan, jonka avulla voit sukeltaa sinnikkyyden teemaan lapsen kanssa.

Sisu Kettu ei anna periksi!

Sisu Kettu on Ympyräisistä se, joka ei luovuta. Edes silloin, kun lunta tyrskyää kuonoa vasten, väsyttää ja on nälkä. Sisu Kettu on sinnikäs ja hän jaksaa yrittää uudestaan ja uudestaan, kunnes onnistuu.

Sisu Kettu ei anna periksi -kirjassa Sisu Kettu löytää mummuketun vanhan aarrekartan ja lähtee ystäviensä kanssa etsimään aarretta. Matka on pitkä ja raskas.  Ympyräiset kohtaavat matkan aikana monia erilaisia haasteita, joissa tarvitaan kekseliäisyyttä, hyvää yhteistyötä ja sinnikkyyttä! Yhdessä he kuitenkin keksivät keinon toisensa jälkeen ja pääsevät jatkamaan matkaa. Lopulta kuitenkin Sisu Ketun periksiantamattomuus auttaa löytämään aarteen.

Kirjassa avataan lapselle helposti lähestyttävällä tavalla sisukkuuden teeman lisäksi yhteistyötä, ystävällisyyttä ja erilaisia tunteita.

Vinkki! Sisu Kettu on lapselle hauska ja suloinen hahmo, jota voi käyttää sinnikkyyden esikuvana. Kutsu Sisu Kettu auttamaan lastasi silloin, kun hän on hankalan tilanteen edessä. Esimerkiksi, kun kurahousut eivät millään meinaa mennä jalkaan tai kaupassa joudutaan väsyneenä odottamaan kassajonossa: ”Nyt tarvitaan Sisu Kettua avuksi!”

Sisu Kettu
Kuva: Ympyräiset.fi

Ympyräiset ovat hellyyttäviä eläimiä, jotka asuvat Poutapilvellä. Kirjasarjaan kuuluu kuusi kirjaa, jotka avartavat lapsen ajattelua ja kehittävät lapsen tunnetaitoja hauskojen tarinoiden ja keskustelutehtävien avulla. Tutustu Ympyräisiin!

Hanki oma Sisu Kettusi alennushintaan!

Käy tilaamassa oma Sisu Kettu ei anna periksi -kirjasi täältä! Koodilla ”familyboost” saat 10 % alennuksen kaikista ostoksistasi.

Sisu Kettu

Mitä ajatuksia teksti herätti sinussa? Oletko jo tutustunut Ympyräisiin? Kommentoi alle! Jos ajattelet kirjoituksesta olevan hyötyä muillekin, jaa sitä eteenpäin! FamilyBoostia voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä. Mukavaa, kun löysit seuraamme!

Lue lisää:

Sinnikkyys: miten tukea lapsen sinnikkyyden kehittymistä?

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Follow Julia Pöyhönen:

Julia Pöyhönen on perheiden kanssa työskentelyyn erikoistunut psykologi.

20 Kommenttia

 1. Julia Pöyhönen
  | Vastaa

  Kiitos kaikille osallistumisesta arvontaan! Tällä kertaa voiton vei Päivi, onnea hänelle!

 2. Annaleena
  | Vastaa

  Ihanan oloinen kirja! Mukana arvonnassa! 🙂

 3. Silvia
  | Vastaa

  4-vuotiaan esikoisen kanssa olemme puhuneet paljon siitä, miten uusien taitojen oppiminen vaatii harjoittelua ja sinnikkyyttä, eikä kukaan ole seppä syntyessään. Esikoisessa näkee usein voimakasta taipumusta itsekriittisyyteen. Tämä olisi juuri sopiva kirja meille!

 4. Silvia
  | Vastaa

  4-vuotiaan esikoisen kanssa olemme puhuneet paljon siitä, miten uusien taitojen oppiminen vaatii harjoittelua ja sinnikkyyttä, eikä kukaan ole seppä syntyessään. Esikoisessa näkee usein voimakasta taipumusta itsekriittisyyteen. Tämä olisi juuri sopiva kirja meille!

 5. Katerina
  | Vastaa

  Kirja ei ole tuttu, mutta ehkä päästään tutustumaan siihen:)

 6. Leena
  | Vastaa

  Kirja vaikuttaa kiinnostavalta. Voisin hyödyntää sitä työssäni varhaiskasvatuksen erityisopettajana.

 7. Aino
  | Vastaa

  Vaikuttaa hyvältä kirjalta, pitääpä etsiä käsiin vaikka ei arvonnassa onni suosisikaan. Etenkin 4-vuotiaan kanssa ollaan toisinaan tämän asian äärellä

 8. Johanna
  | Vastaa

  Mielelläni osallistun arvoltaan ja olemme kiinnostuneita Sisu Ketjusta.

 9. Päivi Luukkainen
  | Vastaa

  Olisi ihana kirja meidän itsekriittisille muksuille!

  • Julia Pöyhönen
   | Vastaa

   Onnetar suosi tällä kertaa sinua! Paljon onnea Päivi, laitan vielä sähköpostia sinulle. 🙂

 10. Anniina
  | Vastaa

  Vaikuttaapa ihanalta! Töissä tulisi käyttöön, ja kunhan esikoisvauva vähän kasvaa, niin kotona myös.

  • Marja Pipatti
   | Vastaa

   Varmasti ihana ja mielenkiintoinen!

 11. Ulpu
  | Vastaa

  Kuulostaa ihanalle kirjalle, jota olisi mukava lukea pienten perheenjäsenten kera.

 12. Sanna K
  | Vastaa

  Kiinnostus heräsi. Täytyykin tutustua paremmin.

 13. Johanna
  | Vastaa

  Meillä on 4-vuotias, joka tarvitsee harjoitusta sinnikkyydessä. Tämä tulisi tarpeeseen meilläkin. 😊

 14. Tia Levänsuo
  | Vastaa

  Tämä tulisi meillä tarpeeseen. Herkkä 5 v. tyttömme luovuttaa helposti kun joutuu epämukavuuslueelleen. 🤔

 15. Piia
  | Vastaa

  Ympyräiset on uusi tuttavuus. Kuulostaa tosi ihanalta, hyödylliseltä ja lempeältä keinolta saada lapselle luettua tärkeästä asiasta ❤️

 16. Aisha Nyyssönen Syrjälä
  | Vastaa

  Periksi ei anneta.

 17. Milla
  | Vastaa

  Tämä on ihan uusi tuttavuus itselle. Oli mahtavaa ottaa käyttöön omassa työpaikassa päiväkodilla:)

 18. Henna
  | Vastaa

  Sisu- kettu on meille tuttu kirjastosta. Olisi ihana saada se myös omaksi kirjahyllyyn. Etenkin 5-vuotias vähän perfektionismiin taipuvainen pikkukakkoseni rakastaa tätä kirjaa,ja olemmekin puhuneet kirjan tiimoilta siitä, kuinka kannattaa yrittää sinnikkäästi😊

Kommentoi

css.php