Meistä | FamilyBoost

Mikä on FamilyBoost?

FamilyBoost on perhepsykologista tietoa, yhteisöllisyyttä, uuden oppimista ja psykologin tukea lapsiperheiden vanhemmille perheen eri tilanteissa.

Boostit: Boostit ovat vanhemmuuteen, kasvatukseen tai lapsen kehitykseen keskittyviä verkkokurssikokonaisuuksia. Boostit ovat perhepsykologien kehittämiä ja luotsaamia. Boostiin sisältyy askeleittain etenevä oppimateriaali sekä psykologin yksilöllinen tuki kurssin ajan. Lue lisää Boosteista.

Blogi: Psykologien kirjoittamassa blogissa pohditaan vanhemmuuteen ja perhe-elämään liittyviä teemoja ja etsitään ratkaisuja arkipäivän kasvatuspulmiin.

Materiaalipankki: Materiaalipankkiin on koottu lapsen kehitykseen ja perheiden hyvinvointiin liittyvää tietoa sekä vanhemmille että lapsiperheiden parissa työskenteleville.

FacebookSeuraamalla meitä Facebookissa saat vinkkejä ja hyödyllistä tietoa vanhemmuudesta!

FamilyBoostista sanottua

“Todella hyvä kokemus kiireiselle perheenäidille! Sain uusia oivalluksia ja työkaluja arkeeni!”

“Kävin TaitoBoosti-kurssin ja olen lukenut lisäksi blogia. Tykkään! Sopivasti psykologista taustatietoa, mutta tavallisten ihmisten kielellä. Paljon konkreettisia ja toimivia keinoja.”

“Boosti oli erittäin mielenkiintoinen ja koin tehtävät hyödyllisiksi! Viikoittaista panostusta kurssiin oli sopivasti, sen ehti tehdä jopa kiireisessä pikkulapsiarjessa.”

“Valmennus oli kattava ja pitkäkestoinen, tällöin siihen halusi myös panostaa. Kurssia pystyi halutessaan suorittaa hissukseen: sekä ajallisesti että olla käyttämättä hyödyksi muita kurssilaisia esim keskustelualueilla.”

“Verkkovalmennus oli todella hyvä ja minulle jäi siitä pysyviä tapoja. Pidin kurssin sisällöstä ja sitä oli sopivasti, että tässä arkikaaoksessakin kurssin sai hyvin suoritettua.”

“Kurssisisältö hyvää ja asiantuntevaa!”

“Kiitos mahtavasta kurssista! Pidin siitä paljon ja harkitsen muillekin kursseille osallistumista.”

“Kurssilla oli teoriaa ja konkreettisia keinoja sopivassa suhteessa. Se oli parasta, että keinot olivat oikeasti konkreettisia!”

FamilyBoostin perustajat

FamilyBoostin on perustanut vuonna 2017 kaksi psykologia.

Julia Pöyhönen

Julia Pöyhönen on Valviran laillistama psykologi ja koulutukseltaan psykologian maisteri. Julia on työskennellyt vuodesta 2011 perheiden kanssa ja on erikoistunut vanhemmuuden, lapsen kehityksen ja perheen vuorovaikutuksen tukemiseen. Julia on kouluttautunut Ihmeelliset vuodet -vanhempainryhmän ohjaajaksi ja hänellä on kokemusta Ihmeelliset vuodet -ryhmän lisäksi lasten ryhmien kehittämisestä ja vetämisestä. Julialla on myös lisäkoulutusta trauma- ja kriisityöskentelyyn.

Heidi Livingston

Heidi Livingston on Helsingin yliopistosta valmistunut psykologian maisteri. Heidi on toiminut Valviran laillistamana psykologina työskennellen lasten ja perheiden parissa vuodesta 2013. Heidi on saanut lisäkoulutusta vanhemmuuden ja lapsen kehityksen arvioimiseen ja tukemiseen. Helsingin kaupungilla perheneuvolassa työskennellessään Heidi kehitti ja ohjasi myönteistä huomiota saanutta ryhmämuotoista hoito-ohjelmaa lasten tunne- ja sosiaalisten taitojen tueksi yhdessä Julian kanssa.

Vuodesta 2017 Heidi on asunut Vermontin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Lapsen kehitys sekä lapsen ja vanhemman välinen vuorovaikutus ovat Heidin erityisiä kiinnostuksen kohteita psykologian alalla.

FamilyBoostin missio

FamilyBoostin tavoitteena on suomalaisten lapsiperheiden hyvinvoinnin tukeminen. Palvelumme tarkoituksena on tukea vanhempia kasvatustehtävässään ja siten ennaltaehkäistä lapsen kehitykseen tai perhe-elämään liittyviä ongelmia.

Haluamme kehittää lapsiperheille suunnattuja palveluita, jotta ne vastaisivat paremmin nykyvanhemman tarpeisiin. Perheiden hyvinvointi on yksi FamilyBoostin perusarvoista ja me uskomme, että hyvinvoivien lasten takana seisovat hyvinvoivat vanhemmat. FamilyBoostin vision mukaan luotettava, helposti omaksuttava ja asiantunteva psykologinen tieto kuuluu kaikille.

Vanhemmuus on yksi elämän vaativimmista työtehtävistä. Silti vanhemmat usein kokevat, että tarpeellista tietoa ja tukea ei ole tarjolla silloin, kun sitä eniten tarvitsisi. Oletus siitä, että vanhemman tulisi olla valmis kasvatustehtävään jo synnytyslaitoksella luo turhia paineita ja riittämättömyyden tunnetta. FamilyBoostin ideologian mukaan kukaan vanhempi ei ole valmis. Vanhemmuus on jatkuvaa opettelua ja kehittymistä. Jokaisella vanhemmalla on oma juttunsa, jota ei pysty korvaamaan tai kopioimaan. Haluamme tukea sinua voimaan hyvin, jotta voit nauttia perhe-elämästä ja tuntea ylpeyttä siitä, minkälainen ainutlaatuinen vanhempi olet lapsillesi.

Valtaosa suomalaisista vanhemmista toivoo ulkopuolista tukea vanhemmuuteen jossakin vaiheessa lastensa kehitystä. Yleisiä syitä tuen hakemiseen ovat vanhemman väsymys tai halu oppia uusia kasvatuskeinoja, lapsen pelot, kaveripulmat tai käyttäytymiseen liittyvät ongelmat, sekä vanhempien ero.

Meille FamilyBoostissa on tärkeää, että palvelumme ovat helposti lapsiperheiden vanhempien saatavilla. Tavoitteenamme on tarjota vanhemmille luotettavaa tietoa ja tukea matalalla kynnyksellä asuinpaikasta riippumatta.

Vanhempien kokema yksinäisyys on etenkin pikkulapsiaikana hyvin tavallista. Tämän vuoksi yhteisöllisyys on vahvana osana FamilyBoostia. Vanhemmuuden voimalähde tarkoittaa tiedon ja uuden oppimisen lisäksi myös vertaistukea ja verkostoitumista!

Tervetuloa Vanhemmuuden voimalähteelle!

Julia Pöyhönen

Psykologian maisteri
Valviran laillistama psykologi
julia@familyboost.fi

Heidi Livingston

Psykologian maisteri
Valviran laillistama psykologi
heidi@familyboost.fi