Lapsen koulunkäynti: Miten vanhemmat voivat tukea koululaista?

with Ei kommentteja

Nyt kun kesä jo piileksii nurkan takana (vaikka lumisateilta voisikin olla vaikea sitä uskoa) monissa lapsissa näkyy koulunkäynnin suhteen kevätväsymystä. Tsemppiä loppurutistukseen voi hakea vaikka jollakin visuaalisella lähtölaskennalla kesälomaan; esimerkiksi ruksaamalla päiviä kalenterista. Tässä kohtaa kouluvuotta lapset tarvitsevat erityisen paljon tukea vanhemmiltaan, että jaksavat vielä keskittyä kouluhommiin.

Miten vanhemmat voivat tukea koululaista?

Lapsen koulunkäynti ja etenkin koulun aloittaminen on iso asia lapselle – ja vanhemmalle. Koulunkäyntiin kuuluu muun muassa lapsen lisääntyvä itsenäisyys ja vastuunotto. Monet vanhemmat tasapainoilevat sen kanssa, kuinka paljon vastuuta heille kuuluu siitä, että heidän lapsensa hoitavat omat vastuunsa. Etenkin pienet koululaiset kuitenkin tarvitsevat vanhemman apua vielä siinä, että he saavat läksynsä tehtyä ja huolehtivat koulutarvikkeistaan.

Koulun ja kodin yhteistyö on tärkeimpiä asioita hyvinvoivan koululaisen takana. Joskus on epäselvää, mitkä asiat kuuluvat kodin vastuulle ja mitkä koulun. Tällaisissa tilanteissa kannattaa aina ottaa yhteyttä lapsen opettajaan ja keskustellen löytää hyvä yhteistyösuhde.

Kirjoitimme vieraskynäkirjoituksen Tänään kotona- blogiin siitä, miten vanhempi voi olla lapsensa tukena koulunkäynnissä. Lue kirjoitus täältä.

Lue lisää:

Miten tukea lapsen sinnikkyyden kehittymistä?

lapsen koulunkäynti

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Follow Julia Pöyhönen:

Julia Pöyhönen on perheiden kanssa työskentelyyn erikoistunut psykologi.

Kommentoi

css.php