Joulukalenteri piristää arkea: Vinkit joulunodotukseen

with Ei kommentteja

Joulu tulla jollottaa ja mikä sen ihanampaa, kun tehdä joulunodotuksesta koko perheen kiva piristysruiske. Joulunaika on usein perheissä hyvin hektistä; on harrastusten joulujuhlat, koulun ja päiväkodin joulujuhlat, pikkujouluja harvase päivä. Lisäksi pitäisi valmistautua lomaan ja juhlapyhiin.

Ihana joulukalenteri piristää arkea kummasti. On ihana avata luukkuja, joista löytyy ajatuksella valittu yllätys. Perheen yhteinen joulukalenteri voi tuoda arkeen pieniä yhteisiä hauskoja hetkiä, laatuajan keitaita. Tässä vinkkejä itse tehdyn joulukalenterin tekoon!

joulukalenteri

Koko perheelle yllätyksiä ja iloa

Meidän perheen jokavuotiseksi suosikiksi on muodostunut yhteinen joulukalenteri. Se tehdään niin, että joulukalenterin luukut jaetaan perheenjäsenten kesken, ja jokainen tekee omat yllätyksensä luukkuihin. Luukuissa voi olla mitä vaan lautapeli-illasta suklaakonvehteihin, hauskasta vitsistä leffailtaan! Perheen pienimpiä voi yksi vanhempi auttaa yllätysten luomisessa. Joulukalenterin toteutuksessa voi käyttää mielikuvitusta ja omia resursseja; voi hankkia valmiin joulukalenterin, jossa on täytettävät luukut tai luoda oman vaikka kirjekuoriin.

Kommammaa-blogi on listannut kivoja ideoita lasten joulukalenteriluukkuihin, jos omat ideat on vähissä!

Hyvää tekevä joulukalenteri

Toisten auttaminen, yhteisöllisyys ja hyvän tekeminen kuuluvat joulun teemaan! Ota tästä upeasta ideasta mallia ja tehkää teidän perheelle yhteinen hyvää tekevä joulukalenteri. Hyvän tekeminen tuo kaikille hyvää mieltä, ihan tutkitustikin. Lisäksi näytät lapsille mallia, miten voi tehdä hyvää ja antaa muille. On ihanaa, että lapsi saa rauhassa haaveilla joululahjoista, mutta hyvän tekeminen ja muille antaminen tuo hyvää vastapainoa tähän!

Teinin joulukalenteri

Vauva.fi -sivusto on listannut ihania vinkkejä teinin joulukalenterin tekemiseen. Kehukalenteri on minusta aivan ihana idea!

Vahvuusvariksen joulukalenteri

Viime viikolla kirjoitimme lapsen vahvuuksista! Mikäli oma askartelukärpänen ei nyt pure, ihanan ja vähän erilaisen joulukalenterin löydät Tunnetaitojalapselle.fi-sivustolta.

Joulukalenterin luukkujen avulla voi lapsen kanssa pohtia, mitä erilaisia vahvuuksia tarvitaan erilaisissa tilanteissa. Joulukalenteri auttaa huomaamaan, miten meidän hyvät puolemme tulevat esille päivittäisessä toiminnassamme. Aika hyödyllisen kuuloinen joulukalenteri!

FamilyBoost tarjoaa sinulle Facebookissa yllätyksellisen ja hyödyllisen joulukalenterin, jossa joka luukusta löytyy vanhemmuutta vahvistavaa ja viihdyttää tarjoiltavaa, hienoja arvontapalkintoja ja alennuksia unohtamatta. Klikkaa siis itsesi tykkämään meidän Facebook-sivuista, niin sinulta ei mene mitään ohi!

Eiköhän näillä lähde joulukuu käyntiin mukavasti! Hyvää joulun odotusta teille ihanat lukijamme!

Mitä ajatuksia teksti herätti sinussa? Millainen joulukalenteri teille tulee? Kommentoi alle! Jos ajattelet kirjoituksesta olevan hyötyä muillekin, jaa sitä eteenpäin! FamilyBoostia voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä. Mukavaa, kun löysit seuraamme!

joulukalenteri

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Follow Julia Pöyhönen:

Julia Pöyhönen on perheiden kanssa työskentelyyn erikoistunut psykologi.

Kommentoi

css.php