Tervetuloa Fannin ideapankkiin!

Fannista on moneksi! Fannin ideapankkiin on kerätty käyttäjien mielenkiintoisia vinkkejä ja ideoita Fanni-tunnetaitosarjan tuotteiden soveltamiseen monipuolista käyttöä varten.

Tunteiden sanoittaminen Fannin tunnetaitokorttien avulla

Jopa ne lapset, jotka eivät vielä osaa tunnesanoja tai osaa yhdistää tunnesanoja omiin kokemuksiinsa pystyvät juttelemaan tunteistaan taitavasti tunnekorttien avulla. Tunnekortteja voi käyttää arjessa monella tavalla keskustelun tukena. Lue lisää tunnekorttien käytöstä arkisen keskustelun apuna.

@kreisinhallintaa käyttää tunnekortteja lapsensa kanssa ensimmäistä kertaa:

”Välillä ei tarvitse tehdä muuta kuin levittää kortit pöydälle ja tarina alkaa – ilman yhtään johdattelevaa kysymystä ja tarvitsee vain olla läsnä ja saatavilla.

”Nämä kortit on todella kuvitettu lasten ymmärrettäviksi. Siinä missä alussa itse jäin liikaakin pohtimaan mitä tunnetta kortti kuvastaa, oli sen sanoma esikoiselle aivan selvä. Pieni iloinen tiikerinpoika Ralfkin oli ilmiselvä iloinen pikkuveikka.

”Hyvin äkkiä tunnetaitokorteista löydettiin arkipäivän tilanteisiin sopivia kortteja. Kun eräänä iltana isin kierrokset alkoi nousta, otti esikoinen leveän haara-asennon, laittoi käden eteen ja huusi: ”Stop! Hengitä syvään. Tunne menee pian ohi.” Arvatkaa mitä? Tunne meni pian ohi. Niin pian, että koko kierrosten nousu vaihtui nauruksi.”

Lue lisää Kreisinhallintaa -blogista.

@kreisinhallintaa

Fanni lasten joogassa

”Olemme lasten joogassa tutustuneet stressiin ja rentoutumiseen Fanni ja rento laiskiainen kirjan avulla. Rentoutumistaitoja voi etsiä vaikkapa tunnemetsästä, josta löytyy erilaisia eläimiä (tähänkin voi hyödyntää kirjan eläimiä). Voidaan kokeilla millaisia eläinten liikkeetä ovat ennen laiskiaisen tapaamista, entä sen jälkeen? Kirjan rentoutusharjoitus on kiva ja sopii hyvin pituutensa puolesta myös pienemmille lapsille.  Sitä voi tukea myös kosketuksen avulla, jos se on lapselle ok. Kirjassa on myös muita kivoja harjoituksia, jotka sopivat hyvin lasten kanssa pohdittaviksi ja tehtäviksi sekä lasten joogassa että perhejoogassa. Tee itsestäsi laiskiainen käymällä selinmakuulle ja nostamalla kaikki neljä tassuasi ilmaan. Voit kuvitella roikkuvasi puun oksasta niinkuin laiskiainen ja hengitellä laiskiaisenergiaa jokaiseen tassuun vuorotellen.”

– Emma Jemmanen, somessa @jemmanen

fannin ideapankki
Fanni mukana lasten joogassa

Fanni vyöhyketerapiassa

”Rauhaan on tullut ihania 7-10 -vuotiaita tyttöjä viime viikkoina vapauttamaan tunteita ja puhumaan niistä. Hoidon jälkeen heillä on olo ollut silmin nähden kevyempi olo. Yksi “aina iloinen” 8-vuotias sai hienon itkupotkuraivarin hoidon jälkeen ja toinen 10-vuotias sai oivalluksen omasta rohkeudestaan ja siitä, miten omista tunteista voisi kirjoittaa kauniiseen päiväkirjaan.
Pääasia, että tunteenpurkaukset löytävät kanavan ulos, eivätkä suuret tunteet jää kehoa kuormittamaan piiloon ihon alle. Ollaan onnellisia kaikista tunnemyrskyistä ja siitä, että niiden jälkeen olo aina helpottuu!

PS. Tänään luimme tätä aivan ihanaa kirjaa #fannijasuuritunnemöykky Suosittelen, todella ihana tapa viettää lapsen kanssa ilta jos toinenkin!”

– Tiina Palva @rauhawellness
www.rauhawellness.fi

fannin ideapankki
Fanni osana vyöhyketerapiaa

Fanni varhaiskasvatuksessa

Tunnetuokiot päiväkotiryhmässä Fanni-materiaalia käyttäen

Fanni kiusaamisen ehkäisyssä lapsiryhmässä

Leikitään tunteella

Fanni erilaisissa elämäntilanteissa

Fanni apuna erotyöskentelyssä lasten kanssa

Kaksivuotiaan avantoreissu ja tunteiden sanoittaminen tunnekortein

Fannin tunnetaitokortit taaperon kanssa

Fanni-askarteluvinkit

Kivirölli yhteisöprojektissa etsitään ja tutkiskellaan tunteita

Fannin taikapullo

 

Marika Seppä-Murto lähetti vinkin, miten Fanni-tarinoita voi työstää eteenpäin lasten kanssa nukketeatterin avulla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kerro meille, miten sinä käytät Fanni-tuotteita!

Fannin ideapankki etsii jatkuvasti uusia ideoita! Miten sinä olet käyttänyt Fanni-tuotteita?

Kerro meille, ja vinkkisi pääsee ilahduttamaan myös muita!

Keräämme Fannin ideapankkiin myös kuvia Fanni-tuotteista käytössä ja esimerkiksi lasten tekemiä Fanni-piirrustuksia.

Lähettämällä materiaalia tämän lomakkeen kautta hyväksyt, että materiaali saatetaan julkaista tällä sivulla ja mahdollisesti FamilyBoostin ja Fannin somekanavilla. Tekijänoikeudet säilyvät sinulla. Kerro, haluatko julkaista vinkkisi nimellä vai nimettömänä.