Fanni ja levoton liikeri

with Ei kommentteja

Tunteita voi säädellä kahdella tavalla; sillä mitä tekee ja mitä ajattelee. Kirjassa Fanni ja levoton liikeri keskitytään kehollisiin ja toiminnallisiin rauhoittumiskeinoihin, eli siihen, mitä voi tehdä silloin, kun keho on ylivirittynyt tai tunne on liian voimakas.

Rauhoittuminen onnistuu syvähengityksen avulla

Jo pelkästään kirjan tarinaa kuuntelemalla lapsi oppii syvähengityksen tekniikan, mikä on yksi tehokkaimmista tunnesäätelykeinoista. Kirjan lopussa on kuitenkin lukuisia vinkkejä muihin toiminnallisiin rauhoittumiskeinoihin, joista voi valita itselleen sopivimmat käyttöön. Jos siis on epävarma siitä, millaisia tunnesäätelykeinoja on olemassa, tämä kirja antaa siihen hyvän vastauksen.

Miten onnistuu levottoman rauhoittuminen?

Kirjan teemana on myös levottomuus. Monet asiat herättävät lapsessa levottomuutta; muutokset, nälkä, väsy, jännitys, innostus, kivat kokemukset ja uudet asiat muun muassa. Lapsen on tärkeää osata rauhoittaa kehonsa sekä voimakkaan tunnekokemuksen aikana että ollessaan ylivireä.

Kirja johdattaa lasta tutustumaan ja vahvistamaan tunnekehoyhteyttä, joka on hyvien tunnetaitojen perusta. Vahvan tunnekehoyhteyden avulla lapsi tunnistaa mitä hänessä tapahtuu tunnekokemuksen aikana ja miten hän pystyy itse vaikuttamaan omaan kehoonsa ja sitä kautta toimintaansa ajatuksiinsa ja tunteisiinsa.

Kirja on Kumma-kustannuksen kustantama, psykologien Julia Pöyhönen ja Heidi Livingstonin kirjoittama ja Linnea Bellaminen kuvittama.

Tunnetaitokirja sisältää:

  • Tarinan Fanni ja levoton liikeri
  • Tietoa tunnetaidoista kasvattajalle
  • Tehtäviä tunteiden tunnistamisen ja nimeämisen harjoitteluun

Fanni ja levoton liikeri -kirjan saat omaksesi täältä!

 

rauhoittuminen

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter