Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari

with Ei kommentteja

Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari -kirjan ydin on tunteen säätely ja lapsi oppiikin sen avulla yhden tärkeimmistä tunnetaidoista.

Kirja on Kumma-kustannuksen kustantama, psykologien Julia Pöyhönen ja Heidi Livingstonin kirjoittama ja Linnea Bellaminen kuvittama.

Koska tunteen säätely on niin tärkeä ja monipuolinen aihe, koimme tärkeäksi pilkkoa sen sanoman useampaan kirjaan, jotta yhdessä kirjassa olisi aina yksi lapselle helposti napattava keino matkaan.

Tunteen säätely auttaa lasta pysymään rauhallisena

Tässä kirjassa lapsi tutustuu tunteen säätelyn -käsitteeseen; siihen, että vaikka tunteen heräämiseen ei tarvitse vaikuttaa, sen voimakkuuteen voi vaikuttaa sillä, mitä itse tekee ja mitä ajattelee.

Liian voimakkaat tunteet ovat raskaita ja vievät energiaa. Toisaalta myös liian voimakkaina lapsi toimii tunteen yllyttämällä tavalla, eikä suunnitelmallisuus ja ongelmanratkaisu ehdi prosessiin mukaan.

Tästä syystä lapsi joutuu herkästi voimakkaiden tunteiden kanssa pulaan; hän lamaantuu, eikä pysty menemään uuteen harrastukseen tai hän loukkaa muita sanallisesti tai fyysisesti.

Tunnelämpömittari on äärimmäisen käyttökelpoinen ja hyödyllinen työkalu tunnetaitojen harjoitteluun. Lapsi oppii nopeasti sen avulla, mistä tunteen säätelyssä on kyse ja osaa esimerkiksi puheessaan käyttää apunaan tunnelämpömittarin värejä (vihreä, keltainen ja punainen tunne) ja ymmärtää, milloin on syytä keskittyä rauhoittumiseen.

Voit tulostaa väritettävän tunnelämpömittarin täältä!

Kirja sisältää:

  • Tarinan Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari
  • Tietoa tunnetaidoista kasvattajalle
  • Tehtäviä tunteiden tunnistamisen ja nimeämisen harjoitteluun

Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari -kirjan saat omaksesi täältä!

tunteen säätely

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter