Esittelyssä: FamilyBoostin Materiaalipankki

with Ei kommentteja

Muutama kuukausi sitten lanseerattiin FamilyBoostin Materiaalipankki. Mikä Materiaalipankki on ja millaista materiaalia sinne on koostettu?

Mikä on FamilyBoostin Materiaalipankki?

  • Materiaalipankkiin on koottu runsas kattaus ilmaista materiaalia vanhemmuuden tueksi.
  • Materiaalipankkia voivat hyödyntää niin lapsiperheiden vanhemmat kuin lapsiperheiden parissa työskentelevätkin (esimerkiksi neuvoloiden, päiväkotien, koulujen, perheneuvoloiden ja leikkipuistojen työntekijät).
  • Materiaalipankista löydät
    • FamilyBoostin perhepsykologien lyhyitä videotietoiskuja,
    • PDF-muodossa ladattavia tulostettavia vanhemmuusvinkkejä aihealueittain jaoteltuna sekä
    • FamilyBoostin kurssiesitteitä.
  • Pääset Materiaalipankkiin esimerkiksi FamilyBoostin Tukikulman kautta.

FamilyBoostin Materiaalipankki vanhemmuuden tueksi

Esimerkkipoimintoja Materiaalipankista

Sen lisäksi, että Materiaalipankista löytyy runsaasti täsmävinkkejä erilaisiin lapsenkasvatuksen pulmakohtiin (kuten eroahdistuksen selättämiseen, siirtymätilanteiden ja ruokailutilanteiden helpottamiseen ja yöllisten pelkojen lieventämiseen), olemme lisänneet sivuille myös materiaalia arjen toimivuuden tueksi. Tässä muutama esimerkki:

Palkintotaulukko

Kasvatus ja vanhemmuus -otsikon alta löytyy Palkintotaulukko, jonka avulla voi noin yli 4-vuotiaan lapsen kanssa harjoitella jotakin uutta taitoa. Palkintotaulukko auttaa vanhempaa pitämään huomion lapsen onnistumisissa ja motivoi lasta tehokkaasti yrittämään jotakin hänelle vielä hankalaa asiaa. Palkintotaulukkoa voi käyttää esimerkiksi silloin, kun jokin arjen rutiini kaipaa sujuvoittamista: taulukon avulla voi harjoitella vaikka itsenäistä pukemista, reippaassa tahdissa tapahtuvaa hampaidenpesua tai omassa sängyssä nukkumista.

Palkintotaulukon ohjeineen voit ladata ja tulostaa itsellesi täältä.

Viikkosuunnitelma

Vanhemman jaksaminen ja voimavarat -otsikon alta löytyvä Viikkosuunnitelma auttaa arjenhallinnassa. Mikäli sinusta tuntuu, että arki on kaoottista eikä kaikkeen tarvittavaan riitä aikaa tai energiaa, voi Viikkosuunnitelman avulla tuoda arkeen hieman ennakoitavuutta ja sitä kautta sujuvuutta. Ota tavoitteeksi käyttää esimerkiksi joka sunnuntai 10-15 minuuttia seuraavan viikon suunnitteluun. Kuka on vastuussa arjen perusaskareista, kuka käy kaupassa, kuka vie lapsia harrastuksiin, kuka tekee ruokaa ja mitä viikolla syödään? Viikkosuunnitelmaan on valmiiksi jaoteltu alaotsikot kauppalistaa ja ateriasuunnittelua, kotitöitä sekä arjen menoja varten.

Tulosta itsellesi nippu Viikkosuunnitelmia täältä.

FamilyBoostin MateriaalipankkiKlikkaa itsesi Materiaalipankkiin ja hyödynnä materiaali vanhemmuuden tueksi!

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Follow Heidi Livingston:

Heidi Livingston on perheiden kanssa työskentelyyn erikoistunut psykologi.

Kommentoi