Esittelyssä Jukka Hukka -kirjasarja

with Ei kommentteja

Yhteistyössä Tunnetaitoja lapselle

Osana yhteistyötä Tunnetaitoja lapselle -verkkosivuston kanssa, saimme luettavaksi pinon Jukka Hukka -kirjasarjan kirjoja.

Jukka Hukka on Avril McDonaldin luoma suloinen hahmo, jonka kanssa tutustutaan niihin hankaliin tunteisiin ja tilanteisiin, mihin jokainen lapsi voi arkielämässään törmätä. Jukka Hukka ystävineen tutustuttaa lukijan monipuolisiin aiheisiin, muun muassa pelon kesyttämiseen, suruun ja menetykseen, kiusaamiseen ja kaveripulmiin.

Kirjasarjassa viisas hämähäkki on auttamassa Jukka Hukkaa ja hänen ystäviään pärjäämään hankalien tunteiden kanssa ja antaa heille tärkeitä neuvoja. Kirjojen aiheet ja tapahtumat ovat lapsille helposti lähestyttävässä muodossa ja ne antavat paljon ajateltavaa, kyseltävää ja yhdessä pohdiskeltavaa.

Varsinainen aarreaitta löytyy kirjojen lopusta, johon on koottu Liisa Ahosen lukuisia hauskoja vinkkejä aiheen käsittelyyn keskustelun ja leikkien muodossa. Leikit toimivat parhaiten ryhmässä, mutta soveltuvat myös perheessä käytettäviksi, etenkin pienellä muokkauksella. Voin kuvitella erilaisten lasten ryhmänvetäjien pomppivan innosta saadessaan kirjan käsiinsä.

Kirjasarja on suunnattu 4-7 -vuotiaille lapsille ja toimiikin parhaiten yhteisellä lukuhetkellä, jolla on aikaa pysähdellä keskustelun ääreen. Kirjan hellyyttävän kuvituksen on tehnyt Tatiana Minina ja suomennoksen Arja Pikkupeura.

Jukka Hukka on tutustumisen arvoinen kirjasarja kaikille perheille. Liikaa ei nimittäin ole tarjolla kirjoja, jotka paneutuvat tunnesäätelyn teemoihin. Lue lisää kirjoista ja huomaa alla tarjouskoodi ja arvonta!

Lukemista iltahetkiin ja tunnetaitotreeneihin

Kirjaesittelyn lainaukset ovat sivuilta tunnetaitojalapselle.fi

Jukka Hukka ja lohikäärmevauva – Rauhoittumisen harjoitteleminen

Kirja paneutuu rauhoittumisen teemaan ja esittelee yhden tehokkaan keinon oman mielen keventämiseen.

”Jukka Hukka säntää kavereidensa kanssa etsimään juuri kuoriutunutta lohikäärmeen poikasta. Jukka Hukka jää kuitenkin jälkeen, sillä hänen reppunsa on täynnä kulkua hidastavia huolia.

Hämähäkki opastaa Jukka Hukkaa mielen rauhoittamisessa. Hämähäkki kertoo Jukka Hukalle myös, etteivät huolet tunnu niin raskailta, jos ne voi jakaa toisten kanssa.

Kukaan ei pidä huolista. On hyvä tietää keino, jolla huolten painamaa mieltä voi rauhoittaa.”

Lue lisää

Jukka Hukka

Jukka Hukka ja varjohirviö – Pelon ja jännityksen kesyttäminen

Kaikki lapset pelkäävät jossakin vaiheessa kehitystään jotakin. Tämä kirja esittelee tehokkaan keinon, miten oman mielikuvituksen avulla voi saada pelkonsa kuriin!

”Jukka Hukka on kutsunut kaverinsa yökylään majaansa. Kun on aika sammuttaa valot, Jukka Hukan salainen pimeänpelko paljastuu.

Hämähäkki opettaa Jukka Hukalle loitsun, jonka avulla pelottavia asioita voi karkottaa. Loitsu toimii niin hyvin, että kaveritkin haluavat kokeilla, tehoaako se heidän pelkäämiinsä asioihin.

Elämä voi joskus olla pelottavaa, mutta on mainioita konsteja, joiden avulla pelottavat asiat voi saada tuntumaan vähemmän pelottavilta. Niillä voi myös hieman hassutella!”

Lue lisää

Jukka Hukka

Jukka Hukka ja hirveä harmi – Itseluottamuksen vahvistaminen

Kaverisuhteet ovat ajoittain haastavia. Mitä jos joku ei pääsekään leikkiin mukaan? Miltä se tuntuu ja mitä sitten voi tehdä?

”Jukka Hukka on murheen murtama, kun hänen paras kaverinsa Katri Katti lähtee leikkimään Hanna Hauvan kanssa eikä ota häntä mukaan.

Hämähäkin avulla Jukka Hukka oppii keksimään omia kivoja juttuja ja tajuaa, että voi löytää myös uusia, ihania kavereita.

Joitakin tilanteita ja tunteita ei pysty muuttamaan, toisia taas pystyy. Kun oppii tunnistamaan nämä asiat ja löytämään omia tapoja olla onnellinen, voi käyttää tätä salaista taitoaan milloin vain.”

Lue lisää

Jukka Hukka

Jukka Hukka ja kirjava takki – Ystävällisyys ja toisten huomioiminen

Kiusaaminen on harmittavan yleinen ilmiö kaikissa lapsiryhmissä. Miltä se tuntuu, jos joku sanoo ikävästi? Miten kannattaa itse toimia? Onko kosto järkevää vai voiko muuttaa jotakin toimimalla itse eri tavalla?

”Jukka Hukka odottaa innolla talven tuloa, että saisi laittaa päälleen upouuden kirjavan takkinsa. Kun viimein tulee kylmä, ilkeät otukset tekevät pilkkaa hänen takistaan. Jukka Hukkaa harmittaa.

Hämähäkki rohkaisee Jukka Hukkaa kertomaan tunteistaan jollekulle, johon hän luottaa. Hän saakin huomata, etteivät asiat aina ole sitä, miltä näyttävät.

Joskus muiden käytös satuttaa. Silloin vaatii urheutta pysyä omana itsenään ja pitää sydämensä avoinna, mutta siihen pystyessään voi yllättyä iloisesti.”

Lue lisää

Jukka Hukka

Jukka Hukka ja Iso Hukka – Menetyksestä ja surusta selviäminen

Surun käsittely lapsen kanssa on haastavaa. Kuolema kuuluu elämään, mutta mitä pienempi lapsi on, sitä vaikeampi sitä on vielä ymmärtää. Kirja esittelee lohdullisen ajatuksen menetykseen ja suruun liittyen.

”Jukka Hukka ja hänen kaverinsa vierailevat mielellään Ison Hukan luona. Eräänä päivänä Iso Hukka onkin poissa, ja he tulevat kovin surullisiksi.

Hämähäkki opastaa Jukka Hukkaa katsomaan asioita hieman toisesta näkökulmasta. Kun Jukka Hukka ymmärtää, ettei oikea rakkaus koskaan pääty, hän voi taas tuntea iloa.

Jos menetyksestä pystyy puhumaan ja pyrkii hyväksymään sen, sen kanssa on helpompi elää, olipa suru millainen tahansa.”

Lue lisää

Jukka Hukka

Tunnetaitoja lapselle

Suosittelemme jokaiselle tunnetaidoista kiinnostuneelle vanhemmalle tutustumista Tunnetaitoja lapselle -sivustoon. Sivusto on erikoistunut nimensä mukaisesti tarjoamaan monipuolisesti materiaalia lapsen tunnetaitojen tukemiseksi.

Tutustu kattavaan tarjontaan täältäAlennuskoodilla ”familyboost” saat 10% alennuksen kaikista ostoksistasi

 

Mitä ajatuksia teksti herätti sinussa? Kommentoi alle! Jos ajattelet kirjoituksesta olevan hyötyä muillekin, jaa sitä eteenpäin! FamilyBoostia voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä. Mukavaa, kun löysit seuraamme!

Lue lisää tunteista:

Vahvista lapsen tunnetaitoja mindfulnessin avulla!

 

https://familyboost.fi/mita-ovat-tunnetaidot/

Värityskirja, joka saa sinut liikuttumaan!

Tunteiden tunnistaminen tuo onnen!

Tunnekortit arkikeskustelun avuksi!

Opeta lapsestasi onnellinen!

Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Follow Julia Pöyhönen:

Julia Pöyhönen on perheiden kanssa työskentelyyn erikoistunut psykologi.

Latest posts from

Kommentoi

css.php