Eroahdistus kuriin: Askarrelkaa yhdessä Ajattelen sua -korut!

with Ei kommentteja
Viime viikolla kirjoitimme eroahdistuksesta, joka voi yllättää pienen koululaisen tai päiväkotilaisen syksyn ja arjen alkaessa. Yksi hauska tapa käsitellä eroahdistusta lapsen kanssa ja helpottaa tunteen voimakkutta, on tehdä yhdessä Ajattelen sua korut!
Ajattelen sua
Ajattelen sua -korun ideana on se, että vanhempi tekee lapselle korun ja lapsi tekee vanhemmalle korun. Lapsi kantaa mukanaan vanhemman hänelle tekemää korua päiväkodissa tai koulussa ollessaan. Samalla vanhempi kantaa mukanaan lapsen hänelle tekemää vastaavaa korua. Katsellessaan vanhemman tekemää korua lapsi tietää, että vanhempi ajattelee häntä ja eroahdistus on helpompi kantaa. Lasta auttaa, kun hän tietää vanhemman katselevan hänen tekemäänsä korua ja usein lapsen tekemä koru helpottaa myös vanhemman sydänalassa puristavaa salakavalaa tunnetta.
Kun teette koruja yhdessä, voitte keskustella siitä, minkälaisia ajatuksia tulevaan syksyyn liittyy: mitä lapsi odottaa innoissaan, mikä häntä jännittää? Mikä arjessa pysyy samanlaisena kuin ennenkin, mikä muuttuu?

Ajattelen sua

Näin tehdään Ajattelen sua -koru!

Korun tekemisessä vain mielikuvitus on rajana. Voitte käyttää haluamianne materiaaleja, jotakin mitä löytyy kotoa tai hankkia varta vasten koruja varten esimerkiksi puuhelmiä, nauhoja, lankoja. Voitte tehdä korut tekniikalla, joka on teille jo tuttu tai opetella jotakin uutta yhdessä! Koru voi olla käsikoru, kaulakoru, tai vaikka avaimenperä.
Alla on esitelty esimerkkejä siitä, miten Ajattelen sua -korun voi toteuttaa.
Vinkki Moni lapsi saattaa hermostua siitä, että vanhempi tekee taitavammin käsitöitä kuin lapsi. Hyvän ilmapiirin säilyttämiseksi ja lapsen itsetunnon tukemiseksi anna lapsen päättää, mitä hän tekee ja ihastele lapsen taitoja. Jos lapsesi on hyvin itsekriittinen, voit suhteuttaa oman tekemisesi lapsen taitotasoon. Tärkeintä tässä ei ole lopputulos vaan prosessi. Pidä yllä rentoa ja myönteistä ilmapiiriä ja auta lasta siinä, että hän voi ylpeänä vaihtaa kanssasi tekemänne korut mukavan hetken päätteeksi.

Helmikoru

Tarvitset:

 • Puu- tai muovihelmiä
 • Joustavaa kuminauhaa (tarkista sopiva paksuus helmistä)
 • Sakset

Ohjeet:

Tämä koru on helppo pienellekin lapselle, kun vanhempi auttaa solmujen kanssa.

 1. Mittaa kuminauhan pituus sen mukaan teetkö esimerkiksi kaulakorun vai käsikorun.
 2. Tarkista, että korusta ei tule liian kireä.
 3. Tee ensin kuminauhan toiseen päähän solmu.
 4. Sen jälkeen pujottele valitsemasi helmet nauhaan.
 5. Lopuksi avaa aluksi tekemäsi solmu ja solmi molemmat kuminauhan päät hyvin yhteen umpisolmulla. Voit halutessasi pujottaa kuminauhojen päät helmien sisään tai liimata ne helmen sisään tai leikata vaan lyhyeksi.
child bracelet photo
Kuva: A-MaNu

Hamahelmi-koru

 Tarvitset:
 • Hamahelmiä
 • Hamahelmialustoja
 • Leivinpaperia
 • Silitysraudan ja -laudan
Ohjeet:
1. Tee haluamasi kuvio hamahelmialustaan.
2. Jos haluat tehdä riipuksen, ota helmi tai pari pois siitä kohdasta, mistä pujotat nauhan läpi.
3. Laita valmis työ alustan kanssa silityslaudalle.
4. Laita työn päälle varovasti leivinpaperin pala ja silitä paperin päältä kuumalla raudalla sen aikaa, että helmet tarttuvat toisiinsa kiinni. Varo etteivät helmet sula liikaa.
5. Anna työn jäähtyä hetki ja irroita sitten alustasta. Silitä vielä nurjalta puolelta niin, että työn alla ja päällä on leivinpaperia.
6. Anna jäähtyä, pujota nauha ja koru on valmis!
VINKKI Inspiraatiota hamatöihin voit hakea vaikka täältä Kanivinossa blogista!
hama beads photo
Kuva: Kid’s Birthday Parties

Ystävänauha

Tarvitset:

 • Erivärisiä lankoja (esimerkiksi puuvillalankaa)
 • Teippiä
 • Sakset
Ystävänauha sopii hieman isoimmille lapsille. Perustekniikka on aika yksinkertainen, mutta vaatii sorminäppäryyttä. Taitojen karttuessa samalla tekniikalla pystyy tekemään kaikenlaisia kauniita ystävänauhoja. Katso hyvä ohjeet Novitan videosta.
Minkälaiset Ajattelen sua -korut te teitte?
Kerro kaverille:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Follow Julia Pöyhönen:

Julia Pöyhönen on perheiden kanssa työskentelyyn erikoistunut psykologi.

Latest posts from

Kommentoi

css.php